علائم ایدز و نشانه های ایدز
ایدز بیماری سیستم ایمنی بدن و سلامتی بدن است و ویروسی که باعث انتقال این بیماری می شود HIV (HIV) نامیده می شود ، پس از انتقال به بدن منجر به سندرم نقص ایمنی یا ایدز می شود. بر خلاف سایر ویروس ها ، بدن انسان نمی تواند به طور کامل از HIV خلاص شود ، اما با استفاده از داروها می تواند بیماری را کنترل کند.
علائم ایدز
به محض ورود ویروس HIV به بدن ، این عفونت در سه مرحله رخ می دهد:
مرحله یک (عفونت حاد)
اولین علامت این بیماری در مرحله عفونت حاد رخ می دهد ، جایی که بیشتر افراد دو هفته تا یک ماه پس از دریافت ویروس به بیماری هایی مانند آنفولانزا یا سرماخوردگی مبتلا می شوند و در برخی موارد هیچ علامتی مشاهده نمی شود.
علائم این بیماری در 40 تا 90 درصد بیماران مشاهده می شود ، از جمله: تب بالا ، تورم غدد لنفاوی ، فارنژیت ، زخم دهان و دستگاه تناسلی ، سردرد و خارش پوست در قسمت تحتانی تنه ، که در 20 تا 50 درصد بیماران رخ می دهد.
از دیگر عوارض بیماریهای فرصت طلب استفراغ ، اسهال و همچنین علائم سندرم گیلان باره و نوروپاتی محیطی در دستگاه گوارش است که معمولاً یک تا دو هفته به طول می انجامد.
مرحله دوم (دوره تأخیر)
بعد از عفونت حاد و علائم اولیه بیماری ، فرد آلوده وارد مرحله ای به نام دوره نهفته یا مزمن (مزمن) می شود. این مرحله از بیماری که فرد مبتلا معمولاً از آن بی خبر است و بدون درمان می رود ، می تواند 3 سال تا بیشتر از 20 سال طول بکشد ، معمولاً به طور متوسط ??8 سال.
در ابتدای این مرحله از بیماری ، معمولاً علائم یا علائم کمی وجود ندارد ، اما در پایان این دوره ، افراد دچار کاهش وزن ، تب ، مشکلات گوارشی و درد عضلانی می شوند که 50 تا 70 درصد بیماران مبتلا به آن هستند. تورم مداوم غدد لنفاوی. آنها به شکلی رشد می کنند که چندین گروه گره های لنفاوی به جز کشاله ران به مدت سه تا شش ماه بدون هیچ گونه درد رشد می کنند.
مرحله 3 (ایدز)
مرحله آخر بیماری ایدز است و فرد هنگامی که تعداد سلولهای CD4 + T به کمتر از 200 سلول در هر میکرولیتر برسد به این بیماری مبتلا می شود. اگر فردی به دلیل ویروس درمان نشود ، معمولاً پس از 10 سال به ایدز مبتلا می شود.
مهمترین علائم در این مرحله که نشان دهنده یک فرد مبتلا به این بیماری است ، ذات الریه (مادرزادی) ، کاندیدیازیس بینی و مری و سایر عوامل مانند عفونت های تنفسی است.
عفونتهای فرصت طلب می توانند توسط باکتریها ، ویروسها ، قارچها و انگلها ایجاد شوند و کدام یک از این عفونتها بستگی به عوامل محیطی دارد که می توانند هر بخشی از بدن را تحت تأثیر قرار دهند.
مبتلایان به ایدز بیماری هایی مانند سارکوم کاپوسی ، لنفوم سیستم عصبی مرکزی اولیه ، لنفوم بورکیت و سرطان دهانه رحم را توسعه می دهند. سارکوم کاپوسی در 10 تا 20 درصد از مبتلایان به HIV وجود دارد و به دنبال آن لنفوم مشاهده می شود. این علت مرگ 16? از افراد مبتلا به HIV است که هر دو با تبخال همراه هستند.
مبتلایان به ایدز غده های لنفاوی متورم ، تب طولانی و لرز ، ضعف ، عرق شبانه و کاهش وزن را تجربه می کنند که اسهال شایع ترین علامت بیماری است که در 90 درصد مبتلایان به ایدز بروز می کند.